פנימיית עדן

פנימיית עדן היא פנימיה טיפולית- פוסט-אשפוזית הממוקמת בקיבוץ כרמיה ומהווה בית לכ-60 נערות על קצה הרצף הטיפולי. הפנימייה מורכבת מ-5 בתים: אסיף, ניצן, יהלום, קשת ובית בוגרות.

חמשת הבתים מהווים רצף מקליטתה של הנערה ועד לסיום התהליך. כל נערה מתחילה את התהליך שלה בעדן בבית "אסיף". זה הוא הבית הראשון- בו מתקיים תהליך הקליטה וההסתגלות של הנערה. לאחר מכן עוברת כל נערה לטיפול ומגורים באחד הבתים הקבועים. בשנה האחרונה בפנימייה עוברת הנערה לבית הבוגרות בו היא מקבלת את ההכנה הנדרשת לפני יציאתה לחיים עצמאיים.

הפנימייה מהווה מרחב בטוח ובלתי שיפוטי להתמודדות עם השלכות הטראומה וביטוייה הרגשיים וההתנהגותיים. צוות המסגרת מיומן ומוכשר לעבודה על פי מודל טיפולי סדור, ועובד בתיאום עם הקהילה ממנה מגיעה הצעירה, הצוותים החינוכיים, גורמי הטיפול ועוד.

נערות הפנימייה לומדות בבית ספר 'עדן' אשר מופעל על ידי העמותה ומותאם לצורכיהן הייחודים, וכחלק משגרת יומן משתתפות במגוון פעילויות: טיפול באמנות, כלבנות טיפולית, פעילות ספורטיבית, הרצאות העשרה, פיתוח אוריינות דיגיטלית, סדנאות כישורי חיים ועוד.

תודה לפנימיית עדן שלא ויתרה עליי והעניקה לי כלים לחיים (א')