בית הספר עדן ממוקם בקיבוץ כרמיה ואליו מגיעות במהלך השבוע נערות פנימיית עדן ללמוד, אבל לא רק ללמוד. תפיסת העולם החינוכית בבית הספר באה לידי ביטוי בציטוט של מאיה אנג'לו שמופיע בכניסה למתחם:

״אנשים עשויים לשכוח את שאמרת או עשית,
אך לעולם לא ישכחו את שגרמת להם להרגיש"

בית הספר הוקם לפני יותר מעשור במיוחד עבור נערות פנימיית עדן והוא מחזיק את התפיסה הפמיניסטית של עמותת עדן ופועל על פי עקרונות 'מודל -עדן' המותאמים למרחב הבית ספרי:

1. הנערה במרכז- כנקודת מוצא למעשה החינוכי
  2. יצירת 'מרחב בטוח' המזמן פיתוח והרחבה של יכולות ותחומי עניין
  3. החזקה של שגרה וגבולות כתשתית
  4. עיצוב ושאיפה להשגת מטרות ברורות ואישיות

בבסיס כל פעילות בית הספר קיימת הבנה עמוקה כי מטרת החינוך היא הכרה ופיתוח של עצמי (self ) – נערות היודעות את עצמן ומרחיבות את יכולתן. זוהי פדגוגיה של 'מסע אישי' על כל היבטיו. הנערה היא בעלת הידע הרב ביותר אודות עצמה, והיא בעלת יכולת לעצב את חייה ולשנות את המציאות כשהיא ציר השינוי של עצמה.

בית הספר הוא פרויקט משותף לעמותת עדן ותוכנית  'הילה' (לקידום נוער) של משרד החינוך. לתוכנית הילה צוות מורות מסור בעל אוריינטציה טיפולית ויכולות מקצועיות גבוהות לצד הנחיה צמודה המכירה בצרכי הנערות השונים.

העבודה בבית הספר הינה על פי מודל אינטגרטיבי בו הנערה במרכז ובהתאם ליכולת (המתפתחת) ולמשאלות ליבה נבנית עבורה תוכנית אישית, המקדמת את המיומנות והמסוגלות שלה בשלושה מרחבים במקביל על פי עקרונות של אינטגרציה בין רגש- שכל ופרקטיקה:

מרחב ההשכלה

לימודים בבית הספר שלנו מגיעים מתוך ההבנה כי כל נערה רוצה חיים ששווה לחיות אותם ויש בה בהצלחה הלימודית הכרה מדידה שאני ראויה ומסוגלת.
על בסיס מקצועות הליבה בבית הספר תוכל הנערה להרחיב חמש יחידות במתמטיקה ואנגלית וחמש יחידות נוספות בגיאוגרפיה או במגמת צילום החדשה והמתפתחת וקורסים מקצועיים נוספים.

מרחב השיח

כל בוקר נפתח בכיתה בעשר דקות של 'בוקר טוב', מטרתו לראות שכולן נמצאות ומי מהן זקוקה לחיזוק חיבוק או תוקף לקושי, זה זמן לסדר ובהירות ביום. בנוסף בכל כיתה מתקיים שיעור חינוך אחת לשבוע בנושאים שונים בוערים, חשובים, ואקטואליים וזמן נוסף לשיחות אישיות של מחנכת הכיתה עם כל נערה בנפרד.

מרחב העשרה

בבית הספר ישנו חדר העשרה בו מתקיימים במקביל לשיעורים הרגילים והמוכרים סדנאות אומנות, צילום, כתיבה ואימוני כושר. הסדנאות מתקיימות בקבוצות קטנות ואליהן מגיעות הנערות על פי העדפה אישית מתוך עניין ורצון להתפתח ולהתנסות. זו הזדמנות להכיר מרחבים נוספים, וגם דרך להתאוורר ולהבריא כאב וקושי. בנוסף, הנערות עוברות קורסים שונים כגון סטיילינג, איפור ורכיבה טיפולית. כחלק מסל המיומנויות בתוכנית 'הילה'.

צוות בית הספר גאה בכך ש-100% מהבוגרות שלו מסיימות 12 שנות לימוד וכ-90% בגרות מלאה או חלקית.

אין ספק כי מדובר בבית ספר ייחודי ומיוחד. מקום בו כולן נשים – התלמידות והצוות וקיימת בו אחווה הנשית המורגשת בכבוד הדדי ורצון אמיתי לשינוי שמתחיל כאן וקורה עכשיו.

הצוות שלנו

קארו רן-כהן – מנהלת בית הספר

caror@eden.org.il

טליה בן דוד - רכזת השכלה

talyab@eden.org.il

מיקה רש מנדלסון - רכזת חינוך טיפול

mikarm@eden.org.il

נוי כהן - רכזת אדמיניסטרטיבית

noyc@eden.org.il

עוד מהפעילות שלנו

פנימייה טיפולית פוסט אשפוזית ופמיניסטית לנערות. מקום לעשות בו שינוי, תוך הכרה בקשיים, קבלה ולמידת כלים מיומנויות אישיות להתמודדות.

בית ספר ייחודי בו כולן נשים – התלמידות והצוות. קיימת בו אחווה נשית והוא מחזיק בתפיסה הפמיניסטית של עמותת עדן.

מרכז לקידום שיוויון מגדרי המציע תכניות, סדנאות לארגונים, ימי עיון ומרכז כנסים בוטיקי הפועל בקיבוץ דורות.
תוכנית הוליסטית בתנאי מכינה, לצעירות הסובלות מפוסט טראומה מורכבת שמטרתה הכנה ומתן תשתית לכניסה לעולם העבודה והחיים הבוגרים.

עמותת עדן מרכינה ראשה על מאורעות 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" ומייחלת לחזרתם הביתה בשלום של החטופות והחטופים, חיילי וחיילות צה"ל וכל כוחות הבטחון.

העמותה פועלת מזה 30 שנה בעוטף עזה. נערות פנימיית עדן חזרו לאחרונה לקיבוץ כרמיה  ואנחנו פועלות לשיפוץ המבנה הנפגע ולייצב שגרת טיפול והשכלה עבורן בצל המלחמה.

הפעילות של "מכינה לחיים" בקיבוץ דורות תחודש בסוף השנה, ומרכז עדן 51 חזר לספק שירותי אירוח ותוכן – לכן נשמח לארח אתכם אצלנו.

בעדן כמו תמיד אנחנו פועלות להתחדש גם מתוך המשבר והקמנו שני פרויקטים חדשים: מרכז טיפול קהילתי לנשים "עדן בשבילך" ופרויקט התיעוד "נשים מספרות מלחמה".

נודה לכל עזרה