אודות עדן

עמותת עדן היא עמותה שפועלת למען נערות צעירות ונשים ומאמינה כי חברה משגשגת ובריאה היא חברה הנוהגת בכל אינדיבדואל כאל שווה, ללא הבדל מגדרי תרבותי או חברתי.

נשים מאז ומעולם מושפעות מהבניות חברתיות ועד היום משלמות מחיר אישי, מקצועי ובמצבי קיצון גם בגופן. אנחנו בעמותת עדן מאמינות שכדי לחיות חיים מלאים מספקים ובלתי תלויים בהבניות אלו עלינו לחיות במודעות וללמוד כיצד להרחיב את אפשרות הבחירה שלנו. לכן פיתחנו את מודל עדן פלטפורמה לשינוי וצמיחה אישית וחברתית – המודל מסייע להתבונן במציאות בעיניים ביקורתיות ובוחנות ולשנות אותה למציאות בה בחרנו.

קצת היסטוריה

עמותת עדן הוקמה בשנת 1997 ע"י ובתחילת דרכה עסקה בפרויקטים שונים בתחום החינוך.
בשנת 2005 הוקמה פנימיית עדן בקיבוץ כרמיה ליד אשקלון ובמשך השנים הראשונות התמודדה העמותה עם חבלי הלידה הכרוכים בהקמתו של פרויקט חדש ככלל ועם הקשיים הקשורים באוכולוסיית היעד של הפנימייה כפרט.

מאז שנת 2007 הלכה והתרחבה פנימיית עדן וכיום היא מטפלת בכ-60 נערות הסובלות מטראומה מורכבת ומוצאות מביתן על מנת לאפשר להן טיפול מותאם. הפנימייה מוכרת כמסגרת מקצועית במיוחד בתחום ההשמה החוץ ביתית בארץ, זאת בזכות העבודה על פי מודל עדן – מודל לטיפול פמיניסטי דיאלקטי במסגרת מכוונת טראומה.

בשנת 2010 הוקם בית-ספר עדן, בית ספר ייחודי המאפשר לכל נערות הפנימייה תהליך למידה מותאם אישית תוך בניית תחושת הערך והמסוגלות העצמית שלהן. בית הספר פועל בשיתוף עם תוכנית היל"ה במשרד החינוך.

בשנת 2021 הוקמה בקיבוץ דורות עדן-המכינה – תוכנית לליווי צעירות הזקוקות לליווי הוליסטי בכניסתן למעגל העבודה.

בשנת 2022 נפתח מרכז עדן 51- לקידום שיווין מגדרי בקיבוץ דורות אשר מארח ומלווה על פי מודל עדן ארגונים וחברות, מסגרות ואנשי טיפול וכן נשים בקהילה.

עמותת עדן שואפת וחותרת לשיווין מגדרי באמצעות ייזום הקמה והפעלה של תוכניות ופרויקטים למען נערות, צעירות ונשים. העמותה מתמחה בתחום הטיפול בפוסט טראומה מורכבת וביצירת מרחבים מוכווני טראומה ובליווי א.נשים בתהליכי שינוי אישיים.

מטרות העמותה

• לעסוק בחינוך בנגב, ליזום, לפתח ולהפעיל פרויקטים ותוכניות חינוכיות- טיפוליות
  • ליזום ולפתח פרויקטים חינוכיים לקידום שוויון מגדרי בישראל
  • לעסוק בכל פעולה לעמותה על פי חוקי מדינת ישראל

ערכים ארגוניים

נוכחות

הימצאות במקום. עוצמה פנימית שמגיעה לא מכוח, אלא מהוויה מתפתחת באמצעות כלים של חשיבה ביקורתית וחיבור לקול הפנימי של כל אחת.

צמיחה

בעדן אנחנו מאמינות שההחלטה לעשות שינוי צריכה להגיע מתוך מודעות ל׳אפשר׳, ל׳אני׳ וכחלק מקבלה של העבר והקיים.
רק כך מתאפשרת צמיחה שמובילה לשינוי המציאות ברמה האישית והחברתית.

קבלה

התמודדות עם בעיה מבלי לנסות למנוע או לשפוט אותה. כחלק ממודל עדן התפקיד שלנו הוא לתת כלים לשינוי מבפנים – להיות המיכל ויחד עם זאת המנוע לשינוי.

מקום בטוח

מקום בטוח הוא קודם כל מרחב פנימי, שמאפשר התבוננות ממקום שקט מרעשי רקע, פחדים וחששות. מקום בטוח הוא מרחב פיסי ונפשי פנימי לשינוי והשגת מטרות.

פמיניזם

פמיניזם היא אסופה של אידאולוגיות, תנועות פוליטיות, תנועות חברתיות ותיאוריות אשר מטרתן שחרור נשים מדיכוי וקידום שיוויון בין המינים, מבחינה משפטית, פוליטית, חברתית, כלכלית ואישית.

בחירה

בחירה היא זכות יסוד אליה אנחנו שואפות. היא תתאפשר כשנצליח לחיות במודעות

עמותת עדן מרכינה ראשה על מאורעות 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" ומייחלת לחזרתם הביתה בשלום של החטופות והחטופים, חיילי וחיילות צה"ל וכל כוחות הבטחון.

העמותה פועלת מזה 30 שנה בעוטף עזה. כל נערות פנימיית עדן בקיבוץ כרמיה פונו למיקום חלופי בירושלים שם אנחנו פועלות לייצב שגרת טיפול והשכלה עבורן בצל המלחמה.

הפעילות של המכינה בקיבוץ דורות הוקפאה נכון לעכשיו, ומרכז עדן 51 חזר לאחרונה לספק שירותי אירוח בנוסף לשירותי תוכן – לכן נשמח לשוב לפעילות ולארח אתכם אצלנו.

בעדן כמו תמיד אנחנו פועלות להתחדש גם מתוך המשבר ומקימות בימים אלו שני פרויקטים חשובים: מרכז טיפול קהילתי לנשים ופרויקט תיעוד של סיפוריהן של נשים במלחמה.

נודה לכל עזרה